Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κατάργηση των χώρων κράτησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)
          
Έδρα: Καραϊσκάκη 6 Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ. 68100
Τηλ.: 2551031339, ΦΑΞ: 2551033554
e-mail: /seayalexandroupolis@gmail.com
Συνδικαλιστικό σωματείο ιδρυθέν με το Νόμο 1264/82, σε συνδυασμό με το Ν. 2265/94 και συνδυασμό με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 με την υπ’ αριθμ. 209 από 18-07-2011
απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης Αριθ. Βιβλίου Πρωτοδικείου 29/2011

                                                                   Αλεξανδρούπολη, 01 Ιουνίου 2013
                                                                  Αριθ. Πρωτ:  100/6/1

ΠΡΟΣ:  ΜΜΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την κατάργηση των χώρων κράτησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού

-Η ένωσή μας ως Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου από την εποχή της ίδρυσης των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης είχε επισημάνει την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του κτιρίου που είχε επιλεγεί για την στέγαση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού τόσο από πλευράς υγιεινής όσο και ασφάλειας. Το συγκεκριμένο κτίριο ως είναι γνωστό χρησιμοποιείτο ως  αποθήκη συγκέντρωσης σιτηρών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών.
Μετά από κάποιες μετατροπές «βαφτίστηκε» χώρος κράτησης παράνομων μεταναστών όπου βεβαίως οι συνθήκες κράτησης αυτών των ανθρώπων αλλά και οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων ήταν άθλιες.
Όλα αυτά τα χρόνια πρώτοι φωνάζαμε να καταργηθούν τα κρατητήρια της συγκεκριμένης υπηρεσίας κάτι που επισημαίνονταν και από τις διάφορες επιτροπές που επισκεπτόταν κατά  καιρούς τον συγκεκριμένο χώρο.
Τα τελευταία δε τρία χρόνια ή ένωσή μας με συνεχή υπομνήματα και παρεμβάσεις προς την Πολιτική και Φυσική ηγεσία μας αλλά και προς οποιονδήποτε άλλο κρατικό αρμόδιο φορέα (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών κλπ) αναδείκνυε κάθε φορά το μεγάλο αυτό πρόβλημα και ζητούσε άμεση κατάργηση της λειτουργίας των κρατητηρίων του Τ. Σ. Φ. Τυχερού.
Με πρόσφατη απόφαση της ηγεσίας την 31-5-2013 αποφασίστηκε η παύση της λειτουργίας του κρατητηρίου του Τ. Σ. Φ. Τυχερού κάτι το οποίο μας ανακοινώθηκε και στην πρόσφατη συνάντησή του Δ. Σ. με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ, καθώς και από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχο κ. Ιωακείμ ΤΣΟΥΚΝΑΔΗ ο οποίος από την πλευρά του είχε προβεί στις απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αποδέχτηκε για μια ακόμη φορά ότι όταν υπάρχει αγώνας με συνέπεια και υπευθυνότητα και φυσικά συνεργασία της Διοίκησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αστυνομικών υπαλλήλων υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.  

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος


    ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
6949886061



Ο Γενικός Γραμματέας


ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος
6946120218